Skolestart

På denne side kan du læse, hvordan du indskriver dit barn i børnehaveklassen på Tranbjergskolen, og hvilke tilbud, vi har til kommende børnehaveklasseelever, så du og dit barn kan komme til at kende jeres lokale skole.

I forbindelse med skolestarten i august 2019 kan du på Aarhus Kommunes hjemmeside læse nærmere omkring skolestart, skolevalg og indskrivning.

Vi har lavet et kort over sikre skoleveje i vores område, så du kan se, hvordan dit barn kan komme trygt og sikkert i skole på cykel eller gåben. Kortet finder du her.

Indskrivning

Den digitale indskrivningsperiode for skoleåret 2019/20 løber fra 23. november til 31. december 2018. Det er børn født i 2013 samt skolegangsudsatte børn født i 2012, der skal indskrives.

Klik her for at gå til webindskrivning https://tea-f.tabulex.net/Webindskrivning

Klik her for bestilling af NemID www.nemid.nu

Indskrivning til SFO foregår samtidig med webindskrivningen. Fra januar 2019 og frem til skolestart kan du altid tilmelde dit barn til SFO via Den digitale pladsanvisning https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk

Ved spørgsmål og behov for hjælp, kan du kontakte skolens kontor på tlf. 87 13 87 40 (kl. 8 - 14).

Før skolestart

For at du som forælder og dit barn kan komme til at lære Tranbjergskolen bedre at kende, laver vi hvert år en række arrangementer, hvor det er muligt at komme på skolen og se de fysiske rammer og f.eks. tale med skoleledelsen, børnehaveklasselederne og SFO pædagogerne.

I samarbejde med dagtilbuddet har vi desuden lavet en lille folder, som beskriver, hvordan overgangen fra børnehave til skole foregår her hos os. Læs den her.

Arrangementer for indskrivning til skoleåret 2018/19:

15.11.18: Orienteringsmøde fra kl. 17-19 for forældre til kommende skolestartere (skolestart august 2019). Læs invitation her.

Uge 20 og 22: Udeuger i Tranbjerg Dagtilbud.

Prøveskoledag, tid og sted oplyses snarest.

01.08.19: Barnet bliver indmeldt i Skolefritidsordning pr. 1. august det år, barnet starter i skole. Læs mere om vores SFO her.

08.08.19: 1. skoledag. Program følger.

Skoleskift

Hvis man ønsker at skifte skole, forgår det i to trin.

• Skemaet Ansøgning om skoleskift udfyldes og indleveres på den skole, man gerne vil skifte til. Skolen undersøger så, om der er plads på skolen.

• Hvis man får et positivt svar fra den ønskede skole, skal man indlevere skemaet Udmeldelse fra skole (og SFO) til den skole, man flytter fra.

• Begge skemaer kan findes på kommunens hjemmeside.