Lastbilkaravanen besøger Tranbjergskolen

I indskolingen har børnene fra 0.-2. årgang været så heldige at have besøg af Lastbilkaravanen.
Lastbilkaravanen er et fantastisk godt initiativ, der har til formål at sætte fokus på trafiksikkerheden blandt de yngste trafikanter. Det er kun ganske få skoler i landet, der får besøg af Lastbilkaravanen, og i Aarhus Kommune er Tranbjergskolen den eneste skole, der har været heldig at få besøg.
Kl. 7. 00 en mandag morgen i september kørte 6 store lastbiler og en politibil ind på parkeringspladsen foran skolen, klar til, at eleverne mødte i skole.
Alle 300 børn samledes først i aulaen, hvor et teaterstykke, sang og musik fremført af lastbilchaufføren Magda skærpede børnenes fokus på trafiksikkerhed, særligt i forhold til lastbiler.
Bagefter fik eleverne lov til at komme op i lastbilerne, hvor de blev undervist i ”den blinde vinkel”, og hvor man som cyklist skal placere sig i forhold til lastbilen. Mange fik sig også en lille snak med politibetjenten og fik lov til at prøve at sidde i en rigtig politibil.
Til sidst kørte lastbilerne afsted med båt og blink, med politiet i front. En kæmpe stor, lærerig oplevelse, som vi vil arbejde mere med, med afsæt i det tilhørende undervisningsmateriale.

22-09-2017 ACK