Udskolingen slår dørene op for nyt kantinetilbud

Klokken er 11.30, og eleverne på Tranbjergskolens afd. Grønløkke har spisepause. Køen til skolens kantine er lang og vidner om, at eleverne har taget godt imod det nye kantinetilbud, som trådte i kraft efter sommerferien.
Det er Le Quoc Dung, som også driver cafeteriet i Grønløkkehallen, der har overtaget driften af kantinen. Han serverer hver dag en frokostret til 25 kr. bestående af to forskellige hovedretter med forskelligt tilbehør, som eleverne kan vælge imellem. Denne onsdag består menuen af stegte nudler med æg og grøntsager, en wok ret med grøntsager, nuggets, små forårsruller, en speciel vietnamesisk salat med oksekød, en grøn salat, ris og pomfritter, der afbages i ovnen.

”Jeg tager hensyn til, hvad børnene kan lide, men jeg prøver også at lokke dem til at spise noget nyt, fx forskellig vietnamesisk mad. Der skal lidt af hvert på menuen, senere regner jeg fx også med at servere dansk mad med sovs og kartofler. Den første skoledag efter ferien var der gratis frokost, pasta og kødsovs, til alle elever” fortæller Le.

Det var hensigten, at eleverne skulle kunne købe morgenmad fra kl. 7.45, men der var ikke kunder til tilbuddet. I stedet er der åbent i det første frikvarter, hvor man kan købe frugt, drikkevarer og rundstykker med ost eller pålæg.

Den administrative leder på skolen, Bo Kjelde, siger om det nye tilbud: ”Tiltaget er lavet, fordi vi stod med to udfordringer. Dels omkring kantinens økonomi, som ikke var tilfredsstillende, dels et ønske om at etablere et tilbud, som kunne få flere elever til at købe deres frokost her i stedet for at gå i Netto efter chips og sodavand. Vi havde derfor en proces med forældrerepræsentanter fra skolebestyrelsen og elever i forhold til, hvad vi kunne finde på. Da Le er vores nabo i AIA var det oplagt at indgå et samarbejde med ham. Der er stillet krav om, at maden er lødig og fornuftig, men specielt i opstartsfasen kan der være behov for at justere i sortimentet. Vi lægger vægt på, at der er et nærende hovedmåltid og mulighed for at købe brød og frugt i de øvrige pauser.”

30-08-2018 ACK