Skolestart

På denne side kan du læse, hvordan du indskriver dit barn i børnehaveklassen på Tranbjergskolen, og hvilke tilbud, vi har til kommende børnehaveklasseelever, så du og dit barn kan komme til at kende jeres lokale skole.

I forbindelse med skolestarten i august 2018 kan du på Aarhus Kommunes hjemmeside læse nærmere omkring skolestart, skolevalg, indskrivning og børnehaveklasser.

På Aarhus Kommunes hjemmeside er det endvidere muligt at læse nærmere omkring skoleskifte.

Indskrivning

Den digitale indskrivningsperioden for skoleåret 2018/19 løber fra 22. november til 31. december 2017. Det er børn født i 2012 samt skolegangsudsatte børn født i 2011, der skal indskrives.

Klik her for at gå til webindskrivning https://tea-f.tabulex.net/Webindskrivning

Klik her for bestilling af NemID www.nemid.nu

Indskrivning til SFO foregår samtidig med webindskrivningen. Fra januar 2018 og frem til skolestart kan du altid tilmelde dit barn til SFO via Den digitale pladsanvisning https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk

På skolens kontor kl. 8-13 kan du få hjælp med indskrivningen. Ved spørgsmål og behov for hjælp, kan du altid kontakte skolens kontor på tlf. 87 13 87 40.

Før skolestart

For at du som forælder og dit barn kan komme til at lære Tranbjergskolen bedre at kende, laver vi hvert år en række arrangementer, hvor det er muligt at komme på skolen og se de fysiske rammer og f.eks. tale med skoleledelsen, børnehaveklasselederne og SFO pædagogerne.

I samarbejde med dagtilbuddet har vi desuden lavet en lille folder, som beskriver, hvordan overgangen fra børnehave til skole foregår her hos os. Læs den her.

Arrangementer for indskrivning til skoleåret 2018/19:

15.11.17: Orienteringsmøde fra kl. 17-19 for forældre til kommende skolestartere (skolestart august 2018). Læs invitation her. Find slides fra mødet her.

25.04.18: Åbent hus fra kl. 16.30 til 18.30. Læs invitationen her.

Uge 20 og 22: Udeuger i Tranbjerg Dagtilbud. Invitation kommer senere.

13.06.18: Prøveskoledag kl. 16.45 til 18.15. Læs invitationen her.

01.08.18: Barnet bliver indmeldt i Skolefritidsordning pr. 1. august det år, barnet starter i skole. Læs mere om vores SFO her.

13.08.18: 1. skoledag. Program følger.

Skoleskift

Hvis man ønsker at skifte skole, forgår det i to trin.

• Skemaet Ansøgning om skoleskift udfyldes og indleveres på den skole man gerne vil skifte til. Skolen undersøger så, om der er plads på skolen.

• Hvis man får et positivt svar fra den ønskede skole, så skal man indlevere skemaet "Udmeldelse fra skole (og SFO)" til den skole man flytter fra.